cinderella-Nachalo-september-compressor

Списание Cinderella брой 9/2018

Диета за красота

През лятото кожата е изложена на много предизвикателства. Парещите слънчеви лъчи могат да доведат до нейното изсушаване и преждевременно състаряване. Затова в този брой решихме да ви предложим една по-различна диета - диета за красота. Освен че се отразява много добре на кожата, диетата ще ви помогне и да губите от излишните си килограми. Диетата за красота е богата на пресни зеленчуци, плодове и фибри, което ще зареди организма ви с витамини, ще се чувствате по-енергични и жизнени. Пийте много вода!

Важни правила

Няма точно определена продължителност на диетата. Можете да решите дали да я спазвате 3, 5 или 7 дни. Задължително е да пиете много вода. Тя помага за изчистването на организма, което ще се отрази добре както на лицето ви, така и на фигурата. По време на предложения режим трябва да се храните 3 пъти на ден - закуска, обяд и вечеря. Можете свободно да избирате храната си от нашите предложения.

Варианти за закуска

Първи вариант

1 филийка пълнозърнест хляб, намазана с малко нискомаслено масло.

Втори вариант

Смесете 2 супени лъжици обезмаслено мляко и 1 супена лъжица мюсли без захар. Към сместа добавете нарязана смокиня или ябълка.

Трети вариант

Плод по избор

Варианти за обяд и вечеря

Първи вариант

Стек със салата - Запържете 100 гр нетлъсто месо и леко овкусете. За салатата използвайте зелена салата, домат и 120 гр задушени картофи.

Втори вариант

Сготвени или задушени зеленчуци - Задушете или запечете във фурната (с много малко или без мазнина) 1 тиквичка, 1 картоф, китайско зеле и 1 морков.

Трети вариант

Печена риба със салата - Около 100 - 150 гр печена риба. За салатата използвайте зелена салата, краставици и домат. Овкусете с лимон и сол.

Четвърти вариант

Сандвич със сирене и зеленчуци - Сандвич от една филийка пълнозърнест хляб със сирене и зеленчуци по избор.

Пети вариант

Варени или печени картофи (с много малко или без мазнина)

Шести вариант

Плодове по избор или салата от пресни зеленчуци

Моделирай тялото си с визуализация - В Кипър...

Един нестандартен начин за моделиране на тялото

В предишния брой ви запознахме с метода за моделиране на тялото по книгата „Моделиране на красотата” от Борсук. Той е преподавател по Метода Силва в Украйна и създател на собствен метод, основан на идеите на Хосе Силва. Чрез визуализациите авторът дава „вълшебната пръчка”, с която може да се контролира подсъзнанието и да се промени външността. Визуализациите към книгата помагат за придобиване на стройно тяло без мъчителни диети и фитнес. В предишния брой се върнахме назад във времето и се срещнахме със себе си, а днес ще пътуваме до Кипър...

Визуализацията, която ви предлагаме няма да ви отнеме много време. Преди да започнете, я прочетете или запишете гласа си, за да я слушате, докато сте отпуснати и със затворени очи. Тя е приятен и отпускащ начин да подобрите външния си вид, самочувствието и усещането си. Разбира се не очаквайте, че като отворите очите си след 10 минути ще видите нов човек. За няколко минути не може да се промени това, което е трупано години. Може би утре или след месец ще успеете да превъзмогнете някои погрешни нагласи, ще дадете нов тласък на вярата си, ще промените вътрешното си усещане. Така постепенно ще се научите да работите с вълшебната пръчка, която вече имате и промяната ще дойде.

Най-важното сега е: Не отлагай за утре! Опитай днес!

Да се подготвим за визуализация

Осигури си спокойна и приятна обстановка. Пусни лека релаксираща музика и намали осветлението. Не забравяй да изключиш телефона и телевизора. Седни удобно. Усмихни се. Затвори очи. Поеми дълбоко въздух и издишвайки отпусни напълно тялото си. Сега твоето тяло се намира в състояние на дълбока, здравословна и безопасна релаксация и покой.

Винаги, когато поискаш да усетиш в себе си това състояние на дълбока физическа релаксация и душевен покой, ще бъде достатъчно, дълбоко да вдишаш и издишайки мислено да си кажеш „Отпусни се!”, позволявайки на тялото и съзнанието ти отново да си припомнят това приятно усещане, което усещаш в момента. Отпусни се! Отпусни се! Отпусни се!

Визуализация - Среща с Афродита

Отпусни се и дишай дълбоко! В отпуснатото състояние се пренеси в Кипър на брега на морето. Това е островът, където е родена богинята Афродита. Представи си, че седиш на пясъка. Наоколо е топло, светло и спокойно. Няма никой. Само ти и морето. Никой не може да те изненада и нищо, не може да отвлече вниманието ти. Сега сте само ти и морето. Чуваш приятния шум на вълните. Играеш си с лъчите на слънцето, вдишваш аромата на морския бриз и слушаш шума на вълните. Шумът на вълните… Виждаш как вълните бавно се плъзгат по горещия бряг, разпръсквайки пяна. Слушаш шума на вълните...

Ти си отпусната, но вниманието ти е активно и съсредоточено. Виждаш как от вълните на брега излиза Афродита - Богинята на красотата. Сега имаш възможност да поговориш с нея... Можеш да й зададеш всички въпроси, които те интересуват... Помоли я за помощ, съвет и поддръжка във важното за теб дело - създаването на собствената ти красота. Поискай от Афродита част от енергията на нейната красота. Представи си как тази енергия изпълва твоето тяло и постепенно тялото ти започва да излъчва светлина, енергия, красота. Усети тази енергия. Остани в това състояние колкото ти е приятно.

 

Завършване на визуализацията

Отпусни се и дишай дълбоко!

Започни да броиш от 1 до 10. И когато преброиш 10, ще отвориш очите си и ще се почувстваш бодра, събудена,  с прекрасно самочувствие и великолепно здраве!

 

1 - Започва твоето събуждане. Твоят вътрешен свят е прекрасен! Не по-малко прекрасен е външният свят - той те чака!

2 - Твоите мускули, тъкани и клетки са изпълнени със сила и здраве. Всички страхове са изчезнали и никога повече няма да се върнат!
3 - Твоето тяло става по-здраво, по-младо и по-красиво. Всички напрежения са изчезнали и никога повече няма да се върнат!

4 - Ти чувстваш своята вътрешна сила и нейната красота Всички излишни усилия са си отишли и никога повече няма да се върнат!
5 - Твоето тяло става идеално здраво! Всички болести са изчезнали и никога повече няма да се върнат!
6 - Твоят разум е станал активен и творчески! Всички проблеми са изчезнали и никога повече няма да се върнат!
7 - Ти си успешен човек! Почувствай този успех!
8 - Ти си мъдър човек! Почувствай тази мъдрост!
9 - Ти си обичащ и обичан от всички човек! Почувствай тази любов!
10- Отваряш очи и се чувстваш здрава, мъдра, радостна, изпълнена със силата на любовта и щастието! Усмихни се, протегни се!

Лунната диета през септември

Как да свалите килограми от теглото си, като се съобразявате с лунните фази? Вижте как...

 

Целта на лунната диета е да свалите килограми, като пречистите организма си от натрупаните токсини и задържаните течности. Лунната диета не е дълга - тя се спазва само един или няколко дни в месеца. Характерно за нея е, че се съобразява с лунните фази за конкретния месец. Очаква се да свалите между 1 и 3 кг. за 24 часа. Лунната диета може да видите в  КАК ДА ОТСЛАБНА, а по-долу вижте лунните фази за септември 2018.

Кога да започнем Лунната диета?

Лунната диета се спазва в продължение на 24 часа от момента на навлизане на Луната в определена фаза - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Планирайте лунна диета за месеца, според лунния календар. (Лунен календар за всички месеци на 2018 година ще намерите в www.cinderella.bg). Вижте по-долу деня и часа, в който започват фазите на Луната за този месец.

Септември 2018

3 септември 2018 – 5:38 часа – Последна четвърт

9 септември 2018 – 21:02 часа – Новолуние

17 септември 2018 – 02:16 часа – Първа четвърт

25 септември 2018 – 05:53 часа – Пълнолуние

Прочетете преди да започнете!

Лунната диета помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и задържаните течности. Тя не е продължителна и не е тежка за организма. Ако нямате здравословни проблеми, лунната диета не може да ви навреди, но въпреки това, е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на всяка диета. Несъвместими с всяка диета са пиенето на алкохол и газирани напитки и пушенето!

7 причини да правите йога

Има 7 основни причини, които са достатъчна мотивация да се занимавате периодично с йога. Вижте ги:

1. Редовното практикуване на йога и медитация помагат да успокоите ума си и да подобрите настроените си. Практикуването на йога е прекрасен начин да запазите спокойствието и хармонията в живота си.

2. Дихателните упражнения в йога (пранаяма) подпомагат работата на белите дробове и подобряват цялостната циркулация на жизнена сила в тялото.

3. Йогата е прекрасен начин за възстановяване на еластичността и гъвкавостта на гръбначния стълб. С практикуването на йога неусетно състоянието на гръбначния стълб се подобрява. Подобрява се и стойката на тялото.

4. Йогата влияе върху паметта, концентрацията и мисловните процеси. Това се постига, от една страна, чрез успокояването на ума с медитация и асани, а от друга, чрез притока на кръв към мозъка при стойка на глава и други обърнати пози.

5. Йога влияе благотворно на храносмилателната система и подпомага изчистването на организма. Това се постига както от редовното практикуване на йога, така и от някой конкретни асани.

6. Практикуването на асаните осигурява леко масажиране на вътрешните органи, което е полезно за тяхното правилно функциониране. По този начин йога подпомага всички системи на човешкото тяло. 

7. Йогата неусетно повишава вашата гъвкавост, заздравява ставите и тонизира мускулите ви. Ако сутрин се събуждате сковани - най-доброто решение за вас е практикуването на йога поне 10-15 минути.

Новата АЗ - 7 качества на щастливите хора (V част)

В предишните части на Новата АЗ се запознахте с тайната на малките крачки, определихте кои са приоритетните сфери в живота ви, къде се намирате днес, какво ви харесва и какво искате да промените. Написахте 50 желания и избрахте най-важните от тях, за да подобрите живота си. Направихте план. Разбрахте какви качества не ви достигат, силната роля на убежденията ви и вярата. Научихте няколко техники, с помощта на които сте засилили вярата си и сте се справили с негативните си убеждения и страховете си. В предишния брой се запознахте с 4-те навика на хората, които обичат себе си. Ако не сте прочели всичко това - върнете се в съответния брой! А днес ще потърсим отговор на един важен въпрос...

С какво щастливите хора се различават от останалите?

С какво наистина се различават щастливите хора от останалите? Защо в сходни ситуации едни хора са щастливи, а други - не. Щастливите хора често имат повече пари, здраве, добри отношения с близките си, апартаменти, добра работа, работещ бизнес, много приятели и т.н. Дали щастливите хора са щастливи, защото имат всичко това? Никой човек няма всичко! Но едни хора са щастливи с това, което имат, а други са нещастни заради това, което нямат... Щастието не идва отвън, то е вътрешно усещане. Основните разлики са вътре в нас. Щастливите хора мислят по различен начин, имат различен фокус върху нещата и притежават различни качества. Просто някои хора притежават навика да бъдат щастливи. Вижте защо...

Кои са 7-те качества на щастливите хора

Можете да възпитате навик на щастие, като в следващите 21 дни, всеки ден се придържате към тези 7 качества на щастливите хора.

1. Бъдете позитивни

Щастливите хора мислят позитивно, техният фокус е положителен. Те са щастливи с това, което имат и не се фокусират върху това, което нямат. Щастливите хора, разбират, че всичко което се случва в живота ни се случва с определена цел.

2. Щастливи тук и сега

Щастливите хора са щастливи тук и сега. Те умеят да се наслаждават на всеки момент, на всеки ден. Не отлагат живота си за в бъдеще - "ще бъда щастлив, когато..." Това са хора, които умеят да се радват на малките неща.

3. Повишете самооценката си

Щастливите хора имат висока самооценка и се харесват и приемат. За да повишите самооценката си, възпитайте у себе си навика да се приемате и цените.

4. Благодарни и прощаващи

Щастливите хора умеят да прощават и изпитват благодарност. Те знаят, че когато държат обида в себе си, губят енергия и щастие, а когато изпитват благодарност се зареждат с положителни емоции и жизненост.

5. Развивайте се

Щастливите хора непрекъснато се развиват и работят над себе си. Те знаят, че никога не е късно да започнеш да учиш нов език, да нарисуваш картина и т.н.

6. Отделяйте време за близките си

Щастливите хора поддържат добри отношения с любимия човек, с роднините и приятелите си. Те прекарват време със своето семейство и умеят да се забавляват с приятелите си. Щастливите хора са активни, общителни, дружелюбни и лесно създават контакти.

7. Следвайте призванието си

Щастливите хора следват призванието си и се занимават с любими неща. Те знаят, че имат избор и не приемат работа, която не им харесва, а следват своето призвание.

Любопитно за сватбата...

Знаете ли, че...

Първият годежен пръстен е подарен през далечната 1477 година от Максимилиан Първи на неговата избраница Мери Бургундска.

Май е месецът, в който се правят най-много сватби.

Най-добрите дни за сватба са петък и неделя. Петък е денят на Венера – покровителката на влюбените. Неделя е денят на Слънцето. А Слънцето носи щастие и светлина на всичко, което започва под неговото покровителство!

Празнуване на годишнини

Вижте каква годишнина от сватбата да празнувате всяка година съвместен живот и какво да подарите.

Сватбеният ден – Зелена сватба

1 година – Памучна сватба. Медения месец е свършил и съпрузите са се опознали по-добре. Разменят си хавлии и кърпи.

2 години – Хартиена сватба. Както се къса хартията, така и отношенията могат да се разрушат. Подаръци - книги, албуми.

3 години- Кожена сватба. Трите години съжителство се считат за важна стъпка в отношението между съпрузите. Отношенията са достатъчно силни, но са и гъвкави като кожа.

4 години – Платнена сватба. Подарява се спално бельо.

5 години - Дървена сватба. Това е първата кръгла годишнина. Според древната традиция, ако тази година двойката засади дървета, тя ще се наслади на пра-пра-внуци. Подаряват се дървени предмети.

6 години – Чугунена сватба. Всеки продукт от желязо може да се подари.

6,5 години – Цинкова сватба. Подарява се цинкова посуда.

7 години - Медна сватба. Съпрузите могат да обменят монети като знак на материално благоденствие. Медта е символ на семейната сила, красота и богатство. Купуват се медни съдове за дома.

8 години - Тенекиена сватба. Взимат се лъскави предмети за кухнята

9 години – Фаянсова сватба. Семейните отношения стават по-силни като добър чай. Керамични чаши пълни с чай е символ на красотата на семейните отношения. Подарява се порцелан.

10 години - Сватба на цветята. Първата кръгла дата. Съпругът подарява на жена си букет от рози като символ на любовта.

11 години – Стоманена сватба. Подходящи са подаръци от стомана.

12 години – Никелова сватба. Добър подарък са бижута.

13 години - Дантелена сватба. Символ на тази годишнина е светлината деликатна и нежна като любовта. Популярни подаръци са дантела и вълна.

15 години - Стъклена сватба. Символ на чистота и яснота в брака. Подаряват се кристални предмети.

18 години – Тюркоазена сватба. Подходящи подаръци са бижута от тюркоаз.

20 години - Порцеланова сватба. Купува се порцеланов сервиз.

25 години - Сребърна сватба. Това е най-известният юбилей. 25 години съвместен живот. Подарява се сребро.

30 години - Перлена сватба. Съпругът дава на жена си перлена огърлица.

35 години - Ленена сватба. Купуват се покривки, пердета.

40 години - Рубинова сватба. Рубинът е символ на любовта и огъня. Подарява се пръстен или накит с рубин.

45 години - Сапфирена сватба. Сапфирът е камъкът на верността и доброта. Подарява се пръстен или накит със сапфир.

50 години - Златна сватба. Разменят се златни бижута.

55 години – Изумрудена сватба. Съюзът е красив като изумруд.

60 години - Диамантена сватба. Семейството е сплотено и твърдо като диамант. Подарява се бижу с диамант.

65 години - Желязна сватба. Желязото символизира любов и надеждност. На тази годишнина можете да се насладите на вниманието на своите деца и внуци.

70 години - Благодатна сватба.

75 години - Коронна сватба. Коронован дълъг и щастлив живот заедно.

80 години – Дъбова сватба.

100 години – Червена сватба.

Последното звучи невъзможно... Желаем ви дълъг и щастлив живот заедно!

На круиз

Трябва да знаете...

Круизите стават все по-предпочитан начин за почивка. Много хора избират този тип пътешествие, защото им дава възможност да разгледат повече забележителности и да пътуват в по-голям комфорт. Круизните кораби са луксозни и пълни с много забавления. Тук няма да ви оставят да скучаете. Друг плюс на круизите са екскурзиите на брега. Преди пътуването разгледайте какви екскурзии се предлагат и кои градове ще посетите.

Трансфери до пристанищата

Когато закупите круиз, вие сами трябва да организирате придвижването до кораба, освен ако не е уговорено друго. Важно е да сте на борда поне 2 часа преди отплаването. Предлагат се и пакети с включени самолетни билети и летищни такси и трансфери.

Документи

Вземете си международния паспорт и личната карта (с валидност поне 6 месеца след края на пътуването). Възможно е паспортите да останат на рецепцията на кораба. В този случай ще ви трябва лична карта, за да може да слезете или да се качите на борда.

Разплащания на кораба

На кораба ви се открива бордна сметка. Разплащанията са в щатски долари или в евро. Храната е включена в цената на круиза. Допълнително се заплащат екскурзиите на брега, напитките и различни услуги като интернет, пране, гладене, бакшиши и др.

Официален език

Официалният език на круизните кораби е английски. Възможно е на някои кораби да се говори и на италиански, испански, френски и немски, но езика, който трябва да знаете е английски. Обслужването на екскурзиите на брега също се осъществява на английски език. 

Квадрат на съдбата - Разгадаване

В предишния брой се научихте да изчислявате своя Квадрат на съдбата и да попълвате матрицата. За тези, които не са го направили - ще го припомним тук. Матрицата е изготвена от Питагор на базата на математически изчисления и знанията на древни народи. Тя ни дава знания за вибрациите, с които сме родени и ни влияят през целия ни живот. След като сте попълнили матрицата, вече сте готови да започнете нейното разгадаване...

Припомнете си как да изчислите и попълните матрицата. Пълното обяснение с примери - вижте в предишния брой на Cinderella

Числата, които са необходими за попълване на матрицата ще напишем в два реда.

На първия ред запишете: датата си на раждане - ден, месец и година, като пропуснете нулите.

Наример: за роден на 21.01.1987 г.

I ред   2 1 1 1 9 8 7

На втория ред запишете 4 числа, които ще получите така:

1. Първото число се получава като съберете всички числа от датата си на раждане.

Например: Роден на 21.01.1987 г.      2+1+0+1+1+9+8+7=29

Първото число във втория ред е 29.

 

2. Второто число се получава като съберете двете цифри от полученото първо число.

В нашия пример за родения на 21.01.1987 г.

2+9=11

Второто число във втория ред е 11

3. Третото число се получава, като от първото число на втория ред (в нашия пример 29) извадите умножена по 2 първата цифра от дата на раждане

В нашия пример първата цифра на родения на 21.01.1987 г., е 2. Умножава 2х2 и получаваме 4.       29-(2х2)=29-4=25

Третото число във втория ред е 25.

 

4. Четвъртото число се получава, като се съберат цифрите от третото число

В нашия пример: 2+5=7

Четвъртото число във втория ред е 7.

Правилата за попълване на матрицата

Всички цифри от двата реда нанесете в квадрата, на съответното място. Например ако имате три пъти цифрата 1 - ще я нанесете в първия горен квадрат и там ще има записани три единици. Ако във вашите числа няма цифрата 2 - то квадрата с цифрата 2 ще остане празен и т.н.

Ето кои числа получихме в нашия пример и как ги нанесохме в матрицата:

Роден на 21.01.1987 г.

I ред   2 1 1 1 9 8 7  

II ред   29 11 25 7

matrica
1matrica

Разгадаване на матрицата

Разгледайте вашата лична матрица. Какви цифри има там? Кои се повтарят? Кои липсват? Има ли запълнени редове, колони и диагонали? Разгадайте своята лична матрица като ползвате поясненията по-долу и значенията на цифрите, колко пъти се повтарят, значенията на редовете, колоните и диагоналите и т.н.

Цифрите и тяхното значение

Когато разгадавате матрицата си, обърнете внимание кои цифри присъстват там, колко цифри има в отделните квадрати, а също и кои цифри липсват. Вижте тяхното значение:

Цифрата 1 символизира волята, силата на характера, желанието за власт, уникалност, божественост и егоизъм;

Цифрата 2 определя енергията на действието и общуването, емоцията, контактност с хората и възможността за компромиси;

Цифрата 3 показва интерес към точните науки и техниката, любопитство;

Цифрата 4 символизира здравословното състояние и физическата сила на човека;

Цифрата 5 се отнася към логиката и интуицията, умението за прогнозиране и планиране, както и влиянието на авторитетите;

Цифрата 6 отговаря за майсторството в битов план, физическия труд, стремежа на човек да подчинява другите, злобата, бунта и разрушението;

Цифрата 7 е знакът на ангела, на късмета, показва възможност на човека да променя чуждата и своята съдбата, концентрацията, духовното развитие;

Цифрата 8 символизира добротата, изпитанията, търпението, отговорността, дълг спрямо родители и близки;

Цифрата 9 отговаря за паметта, пророчеството, ясновидството, фантазията, злопаметност, заблуди, пристрастяване.

Когато в някой квадрат няма цифри, това означава, че качеството, не се проявява в човека или е много слабо развито;

Една цифра – качеството е слабо проявено, но човекът, се стреми да покаже, че го притежава;

Две цифри - качеството е нормално развито и е проявено в достатъчна степен;

Три или четири цифри - много добре развито качество;

Пет цифри - максимална степен на развитие на качеството, възможно е да пречи на другите характеристики на човека;

Шест и повече цифри - прекомерно развитие, претоварване. В тези случаи е напълно вероятно претоварването да пречи на останалите характеристики на човека.

Значение на редовете, колоните и диагоналите

Според Питагор, когато ред, колона или диагонал от личната матрица е запълнен (т.е. и трите числа са попълнени), това показва сила на характера в съответното направление. Когато ред, колона или диагонал е напълно празен (т.е. без нито едно число), това също дава важна информация за човека и показва слабост на характера в това направление. Разгледайте кои редове, колони и диагонали са попълнени в личната ви матрица и вижте тяхното значение.

matrica

Редове:

Първи ред (1, 4 и 7) – Целеустременост. Показва целеустременост и умение на човека да си поставя цели;

Втори ред (2, 5 и 8) – Привързаност към семейството. Показва стремежа на човека да има семейство и привързаност към него;

Трети ред (3, 6 и 9) – Стабилност. Показва стабилност на характера, навици, революционност;

Колони:

Първа колона (1, 2 и 3) – Самооценка. Показва желание на човека да се открои от тълпата;

Втора колона (4, 5 и 6) – Осигуряване на семейството. Показва стремеж на човека към материалната издръжка на семейството;

Трета колона (7, 8 и 9) – Сила на таланта. Показва, че човекът притежава таланти.

Диагонали:

Възходящ диагонал (3, 5 и 7) – Диагонал на плътта. Показва сила на темперамента, плътски потребности;

Низходящ диагонал (1, 5 и 9) – Духовен диагонал, божествено начало. Показва стремежа на човека към духовното, духовно общуване.

Scroll to Top