fon-women-vzeto-ot-ruski-site-compressor

Списание Cinderella 4/2018

Cinderella.bg Ви пожелава светли Великденски празници!

[spacer height="440px"]

Красота от природата

Възползвайте се от природните средства за красота

Природата е неизчерпаем източник на красота. Тук ще ви представим няколко полезни природни рецепти за ежедневното поддържане на млада и красива кожа.

Един чудесен дегримьор

За всички, които искат да използват чисти и природни средства за своята красота, препоръчваме един чудесен дегримьор! За него ще са ви необходими само вода и зехтин. Смесете 3 части вода и 1 част зехтин в подходящо шише. Не забравяйте винаги преди използване да разклатите добре, за да се смесят съставките. Можете да използвате дегримьора с памучен тампон или просто да го нанасяте с ръце.

С аромат на лавандула!

За всички, които се нуждаят от почистване на лицето, предлагаме почистваща процедура с аромат на лавандула. С тази процедура ще озарите лицето си и ще се се насладите на усещания и аромати.

Първата част е подготовка на кожата за процедурата. За да отстраните грима използвайте малко количество натурален дегримьор, след което обтрийте лицето с памучен тампон, напоен с розова вода. За тази част от процедурата ще ни е необходима завряла вода. Към заврялата вода (след като отстраните съда от котлона) капнете 1 капка етерично масло от лавандула. Поставете лицето си над парата и покрийте с хавлиена кърпа. Останете така докато усещате приятна топлина. Веднага след това преминаваме към втората част - пилинга.

lavandula-original-compressor

Втората част от процедурата e пилинг. Ще са ви необходими 1 супена лъжица домашен захаросан мед и 1 капка етерично масло от лавандула. Разбъркайте ги в малка купичка и нанесете с пръстите на ръцете малко количество от меда върху лицето, като внимателно правите пилинг с кръгови движения на горе и на страни (от челото към слепоочията, от двете страни на носа към слепоочията и от средата на брадичката към долната част на ушите). Измийте добре лицето.

Финалната част на процедурата е маската. За маската ще  ви е необходима хума, етерично масло от лавандула и розова вода. Към 3 супени лъжици от хумата капнете 2 капки етерично масло от лавандула и розова вода до получаване на каша. Маската се нанася на лицето с четка или пръсти. Оставете я да престои докато се стегне и изсъхне и я отмийте с хладка вода. След приключване на процедурата използвайте любимия си крем.

[spacer height="440px"]

Витамините

Витамините са ни нужни. Те участват в жизненоважни процеси. За нормалното функциониране на организма ни е необходимо да се приемат витамини и минерали. Витамините са необходими и за нашата красота. Те поддържат кожата млада и жизнена, косата буйна и красива, а ноктите здрави и силни. Без витамини ще са невъзможни дишането, храненето, регенерирането и пречистването на тъканите. Кои витамини са важни за вашата кожа и как да я нахраните най-добре?

Витамините и кожата

За нашата красота е важно да приемаме комплексно всички витамини. Вярно е, че някои от тях имат по-голяма роля в процесите, важни за кожата, но не можем да се ограничим и да приемаме само тях, допускайки недостиг на други витамини. Кожата е здрава и блестяща, когато е здраво цялото тяло.

Ето и най-ценните витамини за нашата кожа: А и Е - те стимулират образуването на еластин и колагенови влакна и са едни от най-силните антиоксиданти; B2 и РР - снабдяват клетките с кислород; С - укрепва кръвоносните съдове; Н (биотин) се бори срещу възпаленията.

Липса на витамини

Ако имате дефицит на някои витамини, вашето тяло ще ви подскаже. При недостиг на: витамин А - кожата е изсушена и загрубяла, възможна е поява на бръчки и пигментни петна; витамин Е - кожата е повехнала и дехидратирана, епидермисът изтънява; витамини от група B - зачестяват дерматитите, обривите и възпаленията, възможни са ранички в ъгълчетата на устата; Витамин РР - тенът е повехнал, а кожата се лющи; витамин С - кожата губи своя тонус и са възможни пигментни петна и разширени капиляри; витамин Н (биотин) - по-чести възпаления и сивкав оттенък на кожата.

 

Ноктите подсказват

Ноктите също подсказват дефицит на витамини. Те са сухи и чупливи при дефицит на витамин А и чупливи  - при недостиг на витамин Е. Набраздини са и растежът им се забавя когато тялото се нуждае от витамини от група B. Недостиг на витамин РР води до загуба на блясък и сивкаво-жълтеникав оттенък, а повърхността се набраздява, а на витамин С ноктите се разслояват, имат вдлъбнатини и уплътнения.

Недостиг или излишък?

Витамините са важни, както за нашето здраве, така и за нашата красота. Най-добре ще е, ако успявате да си ги набавите с храната. При необходимост можете да приемате и специални добавки, но не забравяйте - излишъкът е също толкова вреден колкото и дефицитът! Не лишавайте тялото си от важни витамини и микроелементи, като го подлагате дълго време на вредни за здравето диети и хранителни режими.

Нахрани кожата си

Хранете кожата си отвътре и отвън. Можете да правите домашно приготвени маски, като пасирате любимите плодове и ги смесите с овесени ядки, кокосово масло, зехтин, мед и други полезни съставки. Друг метод, който ще ви отнеме само няколко минути: Всяка сутрин изберете един плод и с малко парченце от него намажете кожата на лицето си. Отделете няколко минути днес, за здраве и красота утре.

[spacer height="440px"]

Рейки - лекуващи ръце

Рейки е духовна практика, разработена от Микао Усуи през 1922 г., която набира широка популярност освен в своята родина Япония и в Европа и САЩ.

Какво е Рейки?

Думата Рейки е съставена от японските йероглифи Рей (вселена, дух, душа) и Ки/Чи (енергия, живот). Друг превод на Рейки е лекуваща енергия от космоса. Рейки е универсална жизнена енергия, която има лечебен ефект на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво. Според учението за Рейки, енергията протича през тялото и ръцете на Рейки мастера и достига до местата, нуждаещи се от енергия.

Как се провежда Рейки процедура?

Рейки процедурата обикновено включва цялото тяло и продължава между 45 и 90 минути. Тя се извършва чрез поставяне на ръцете на рейки мастера на определени позиции върху тялото на пациента. Ръцете може и да не се допират до тялото. Обикновено една позиция се задържа между 3 и 5 минути. След процедурата се усеща спокойствие, релаксация, прилив на сили и енергия.

5-те принципа на Рейки

Точно днес, не се гневи.

Точно днес, не се тревожи.

Уважавай родителите си, учителите си и по-възрастните.

Изкарвай прехраната си честно.

Бъди благодарен за всичко.

[spacer height="440px"]

Лунната диета през април

Как да свалите килограми от теглото си, като се съобразявате с лунните фази? Вижте как...

Целта на лунната диета е да свалите килограми, като пречистите организма си от натрупаните токсини и задържаните течности. Лунната диета не е дълга - тя се спазва само един или няколко дни в месеца. Характерно за нея е, че се съобразява с лунните фази за конкретния месец. Очаква се да свалите между 1 и 3 кг. за 24 часа. Лунната диета може да видите ТУК, а по-долу вижте лунните фази за април 2018.

Кога да започнем Лунната диета?

Лунната диета се спазва в продължение на 24 часа от момента на навлизане на Луната в определена фаза - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Планирайте лунна диета за април, според лунния календар за месеца. (Лунен календар за всички месеци на 2018 година ще намерите ТУК. Вижте по-долу деня и часа, в който започват фазите на Луната за месец април 2018 година.

Април 2018

8 април 2018 - 10:18:48 ч. - Последна четвърт

16 април 2018 - 04:58:15 ч. - Новолуние

23 април 2018 - 00:46:44 ч. - Първа четвърт

30 април 2018 - 03:59:23 ч. - Пълнолуние

 

Прочетете преди да започнете!

Лунната диета помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и задържаните течности. Тя не е продължителна и не е тежка за организма. Ако нямате здравословни проблеми, лунната диета не може да ви навреди, но въпреки това, е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на всяка диета. Несъвместими с всяка диета са пиенето на алкохол и газирани напитки и пушенето!

[spacer height="440px"]

Излекувай тялото си  - III част

Какви са причините за заболяванията и начините за тяхното излекуване според Луиз Хей

Луиз Хей е автор на световни бестселъри в областта на силата на позитивното мислене и волята като начин за промяна на живота. В книгите си тя представя един различен и нетрадиционен начин за борба с болестите.  Представяме ви таблица, с конкретни заболявания и думи, с които заболяванията могат да се преодолеят. Продължение от предишните два броя.

Как да използвате таблицата?

Потърсете  проблема в първата колона от таблицата. Във втората колона ще прочетете каква е възможната причина за заболяването, според Луиз Хей. В третата колона е посочен новият мисловен модел, който ще ви помогне да се справите с проблема си. Четете думите от третата колона често и си ги повтаряйте през деня. Можете да ги напишете на лист и да си ги четете.

Кога ще настъпи промяната?

Придобиването на нов мисловен модел, съответно промяна на убеждения, които са ръководили живота ни години наред, не е лесно начинание. Промяната може да настъпи постепенно и бавно или изведнъж. В повечето случаи е необходим период на нагласа към новия модел на мислене. Колкото и да е трудно, колкото и да е бавно, всичко е постижимо с упорство и постоянство!

ПРОБЛЕМ ВЕРОЯТНА ПРИЧИНА НОВ МИСЛОВЕН МОДЕЛ:
Седалище Представлява силата. Отпуснато седалище  загуба на сила. Мъдро използвам силата си. Аз съм силен. Чувствам се в безопасност. Всичко е наред.
Сенна хрема Емоционална претовареност. Страх от календара. Вяра в преследването и тормоза. Чувство за вина. Аз съм в единство с всички прояви на живота. Винаги съм е безопасност.
Синуси, проблеми Раздразнителност, насочена към някой близък. Обявявам, че мирът и хармонията живеят в мен и ме заобикалят непрекъснато. Всичко е наред.
Синя пъпка (карбункул, антракс) Злостен гняв, свързан с несправедливост, насочена лично към вас. Освобождавам се от миналото и позволявам на времето да излекува всичко в живота ми.
Сифилис Виж Венерически болести. Решавам да бъда себе си.
Склеродермия Чувствате се незащитен и несигурен. Раздразнен сте и смятате, че другите ви застрашават. Създавате си защита. По всяко време съм божествено закрилян и се намирам в безопасност. Всичко, което върша, е правилно и ми носи любов, която приемам с радост и благодарност.
Скованост Непреклонно, сковано мислене. Притежавам достатъчна сигурност и мога да си позволя гъвкаво мислене.
Сколиоза Виж Прегърбеност.  
Спазми Напрежение. Страх. Стискане, задържане. Отпускам се и позволявам на моя ум да бъде спокоен.
Спазми на коремните органи Страх. Спиране на някакъв процес. Доверявам се на жизнените процеси. Чувствам се в безопасност.
СПИН Отричане от себе си. Чувство за вина, свързано със сексуалността. Силна убеденост, че не съм достатъчно способен. Аз съм великолепно, божествено проявление на живота. Радвам се на своята сексуалност. Наслаждавам се на всичко, което съм. Обичам себе си.
Срамна кост Представлява защитата на половите органи. Моята сексуалност е в безопасност.
Сраснал нокът Безпокойство и чувство за вина, свъзани с правото ви да вървите напред. Мое божествено право е да поема своята посока в живота. В безопасност съм. Свободен съм.
Стави Предствляват промените в направлението на живота и лекотата, с която се извършват те. Лесно се адаптирам към промяната. Животът ми е божествено направляван и винаги вървя в правилната посока.
Стичане на секрет по задната част на носоглътката Вътрешен плач. Детински сълзи. Жертва. Разбирам и приемам, че аз съм съзидателната сила в моя свят. Сега избирам да се радвам на своя живот.
Стомах Поддържа прехраната. Асимилира идеите. С лекота усвоявам живота.
- проблеми Ужас. Страх от новото. Неспособност да се асимилира новото. Аз съм в синхрон с живота. Във всеки момент от деня асимилирам новото. Всичко е наред.
- киселини в стомаха Страх. Страх. Страх. Вкопчване в страха. Дишам свободно и пълноценно, в безопасност съм. Имам вяра в процесите на живота.
Стомашна язва Страх. Убеденост, че не сте достатъчно способен. Силно желание околните да бъдат доволни от вас. Обичам и одобрявам себе си. Аз съм в хармония със себе си. Прекрасен съм.
Студени тръпки Умствена контракция, отдръпване и стягане. Желание да се оттеглим. „Остави ме на мира". Аз съм в безопасност и съм защитен по всяко време. Любовта ме заобикаля и закриля. Всичко е наред.
Сърбеж Несъвместими желания. Неудовлетвореност. Разкаяние. Голямо желание да се махнете от това място. Спокоен съм там, където се намирам сега. Приемам това, което е добро за мен, знаейки, че моите нужди и желания ще бъдат удовлетворени.
Сърце Представлява център на любовта и сигурността. (Виж Кръв). Сърцето ми тупти с ритъма на любовта.
- проблеми Отдавнашни емоционални проблеми. Липса на радост. Закоравяло сърце. Вяра в напрежението и стреса. Радост. Радост. С любов позволявам на радостта да изпълва моя ум, моето тяло и моите преживявания.
- сърдечен пристъп Цялата радост е изтискана от сърцето в полза на парите, служебното положение и т.н. Възвръщам радостта към центъра на сърцето си. Проявявам любов към всички и към всичко.
Състаряване Завръщане към тъй наречената сигурност от детството. Изисквате грижи и внимание, форма за контрол над заобикалящите. Бягство от действителността Божествена закрила. Сигурност, Мир. Разумът на Вселената действа на всяко ниво на живота.
Телесна миризма Страх. Неприязън към себе си. Страх от другите. Обичам и одобрявам себе си. В безопасност съм.
Тения Силно убеждение, че сте жертва и че не сте чист. Безпомощност спрямо престореното отношение на другите. Другите само отразяват добрите чувства, които имам към себе си. Обичам и одобрявам всичко, което съм.
Тестиси Мъжкото начало, мъжествеността. Безопасно е да си мъж.
Тетанус Потребност да се освободите от гневни, тежки мисли. Позволявам на любовта от собственото ми сърце да ме измие и пречисти и да излекува всички части на моето тяло и моите емоции.
Треска Гняв. Раздразнение. Аз съм спокоен и невъзмутим, проявление на мира и любовта.
Тризмус Гняв. Желание за контрол. Отказ да се изразят чувства Доверявам се на жизнения процес. Лесно ми е да поискам онова, което желая. Животът ме подкрепя.
Трихофития Позволявате на другите да влязат под кожата ви. Чувствате, че не сте чист и не ви бива достатъчно. Обичам и одобрявам себе си. Никой човек, място или предмет няма власт над мен. Аз съм свободен.
Туберколоза Губите жизненост поради себичност. Силно чувство за собственост. Жестоки мисли. Отмъстителност. Като обичам и одобрявам себе си, аз създавам един радостен и мирен свят, в който живея.
Тумори „Отглеждате" стари рани и сътресения. Трупате угризения. С любов се освобождавам от миналото и насочвам вниманието си към днешния нов ден. Всичко е наред.
Умора Противопоставяне, скука. Липса на любов към онова, което вършите. Животът ме ентусиазира и съм изпълнен с възторг и енергия.
Уста Изразява възприемането на нови идеи и прехраната. Подхранвам се с любов.
- проблеми Консервативни схващания.. Затворен ум. Неспособност да се възприемат нови идеи. Приветствам новите идеи и новите концепции и се подготвям да ги възприема и усвоя.
Уши Представляват способността ни да чуваме. Чувам с любов.
- болки в ушите Гняв. Нежелание да чуваме. Прекалено вълнение. Спорещи родители. Заобиколен съм от хармония. С любов слушам доброто и прекрасното. Аз съм притегателен център за любовта.
- шум в ушите Отказ да слушате. Не чувате вътрешния си глас. Инат. Вярвам в моето Висше Аз. С любов се вслушвам във вътрешния си глас. Освобождавам се от всичко, което противодейства на любовта.
Фиброзни тумори и кисти В душата си таите обида, нанесена от ваш партньор. Удар по женското ви его. Освобождавам се от онази нагласа в мен, която е предизвикала това преживяване. В своя живот създавам само добро.
Фистула Страх. Възпрепятстване на процеса на отпускане. В безопасност съм. Имам пълно доверие на жизнения процес. Животът е за мен.
Флебит Гняв и неудовлетворение. Обвинявате другите за ограниченията и липсата на радост в живота. Сега радостта протича свободно през мен и аз съм в хармония с живота.
Фригидност Страх. Отричане от удоволствията. Убеждение, че сексът е вреден. Нечувствителни партньори. За мен е безопасно да се наслажда вам на собственото си тяло. Радвам се на своята женственост.
Хемороиди Страх от неспазване на срокове. Гняв от миналото. Страх да се отпуснете. Чувство за претовареност. Освобождавам се от всичко, коепи противиречи на любовта. Има достатъчно време и място за всичко, което желая да извърша.
Хепатит Противопоставяне на промяната. Страх, гняв, омраза. Черният дроб е седалище на гнева и отмъстителността. Умът ми е пречистен и свободен. Оставям миналото и вървя към новото. Всичко е наред.
Херния Разрив във взаимоотношенията. Пресилване, натоварване. Неправилно насочване на творческите способности. Умът ми е внимателен и хармоничен. Обичам и одобрявам себе си. Свободен съм да бъда аз.
Херпес Широко разпространеното убеждение в сексуалната вина и нужда от наказание. Публично опозоряване. Вяра в наказващия Бог. Отхвърляне на половите органи. Моята представа за Бога ме подкрепя. Аз съм нормален и естествен. Радвам се на своята сексуалност и на собственото си тяло. Аз съм прекрасен.
Херпес зостер Очаквате тухла да падне върху главата ви. Страх и напрежение. Прекалена чувствителност. Аз съм спокоен, понеже се доверявам на жизнения процес. Всичко в моя свят е наред.
Хипергликемия Виж Диабет.  
Хипогликемия Смазан от житейското тегло. „Има ли смисъл"? Сега избирам да направя живота си лек, спокоен и радостен.
Ходила Представляват способността ни да разбираме себе си, живота и другите. Разбиранията ми са ясни, склонен съм да се променям в крак с времето. В безопасност съм
- проблеми Страх от бъдещето и от липсата на напредък в живота. Вървя напред в живота с радост и лекота.
Холестерол Задръстване в каналите на радостта. Страх от приемане на радостта. Избирам да обичам живота. Моите канали на радостта са отворени широко. Безопасно е да получаваш.
Хронични болести Отхвърляне на промяната. Страх от бъдещето. Липса на сигурност.  Желая да се променя и да израсна. Сега си създавам ново, безопасно бъдеще.
Хълбок Поддържа тялото в абсолютно равновесие. Важна роля при движението напред. Ура , всеки ден носи радост.
- проблеми Страх да се направи крачка напред при вземането на важни решения. Липса на цел, към която да се стремите. Намирам се в абсолютно равновесие. Вървя напред в живота с лекота и радост на всяка възраст.
Хъркане Непреклонен отказ да се освободите от старите нагласи. Освобождавам ума си от всичко, което не носи любов и радост. Придвижвам се от миналото към новото, свежото, жизненото.
Целулит Прекалено вторачване в болката от ранното детство. Придържане към оскърбленията и препятствията от миналото. Трудности в стремежа да вървиш напред. Страх от избор на собствена посока. Прощавам на всички. Прощавам на себе си. Изоставям всички преживявания от миналото. Аз съм свободен.
Циреи Гняв. Гневни изблици. Нервна възбуда Излъчвам любов и радост. Спокоен съм.
Челюсти, проблеми Гняв. Възмущение. Желание за отмъщение. Желая да променя нагласата в себе си, която предизвиква това състояние. Обичам и одобрявам себе си. В безопасност съм.
Черва Представляват освобождаване от отпадъците. Лесно е да се отпусна.
- проблеми Страх от освобождаване от старото и вече непотребното. Свободно и с лекота освобождавам старото и с радост приветствам новото.
Черен дроб Център на гнева и примитивните емоции. Любов, мир и радост в това вярвам.
- проблеми Постоянно се оплаквате. Самозалъгвате се, като оправдавате търсенето на кусури. Угризения. Избирам да живея с широко сърце. Търся любов и я намирам навсякъде.
Черни точки Усещане, че сте мръсен и необичан. Обичам и одобрявам себе си. Аз съм любящ и ме обичат.
Язви Страх. Силно убеждение, че не сте достатъчно способен. Какво ви разяжда? Обичам и одобрявам себе си. В хармония съм. Спокоен съм. Всичко е наред.
Яйчници Представляват центрове на съзиданието. Творчество. Потокът на моята съзидателна дейност е уравновесен.

Вижте цялата таблица в Здраве и сила: https://zdraveisila.info/alternativni-metodi-i-relax/izlekuvai-tialoto-si

[spacer height="440px"]

Новата АЗ

Най-подходящото време за промяна е пролетта

Пролет е! Всичко разцъфтява и се ражда... Природата е готова за промяна. А ти? Започни своя път към промяната сега. Сега можеш да свалиш онези 5 килограма, които натрупа, да започнеш да се грижиш за здравето си, да бягаш сутрин... Сега е времето за промяна. Но има една малка тайна - започни с малки крачки! Ако всеки ден правиш по една-две малки крачки, със сигурност, ще стигнеш там, където искаш. Ако разбира се, знаеш какво искаш!

За кораб без посока няма попътен вятър!

Определи посоката

За да определим посоката ни трябват 2 точки. Първата точка е началната - това е изходната позиция, т.е. мястото, на което сме днес.  Втората точка е тази, към която ще се стремим, а пътят към нея ще определи посоката ни.

Определи приоритетите си

Запишете на лист 4-5 важни за Вас сфери от живота - например: здраве, лични отношения, бизнес и пари, пътешествия, хоби и развлечения, деца, личностно развитие и т.н. Изберете тези сфери, които са приоритетни за Вас днес.

Къде съм днес?

След като сте избрали приоритетите си, определете началната точка за всяка сфера от живота ви поотделно. Помислете от какво сте доволни, какво не ви достига, какво искате да промените категорично. Запишете го за всяка отделна сфера. Особено важно е да запишете това, което не харесвате и искате да промените. Не мислете дали е възможно, колко ще е трудно и т.н. просто го напишете.

Къде искам да съм утре?

Напишете 50 желания по сферите от живота, които определихте като приоритетни (здраве, бизнес и пари, лични отношения, деца, личностно развитие и т.н.). Нямате ограничение във времето. Пишете всичко което искате - малки желания, амбициозни цели, големи мечти. Не се органичавайте. След като написахте 50 желания, остана да изберете по 1-2 най-важни желания за всяка сфера.

Как ще стигна там?

За да постигнеш това, което никога не си имал, трябва да правиш това, което никога не си правил! Трудно ли звучи? Не забравяйте малката тайна - малки стъпки всеки ден. Когато целите са по-големи или по-труднопостижими трябва да ги разделим на етапи. Дори най-дългият и труден път, разделен на малки крачки може да бъде извървян. Направете план и го изпълнявайте стъпка по стъпка.  Водата дълбае камъка, но не изведнъж, а постепенно. Бъдете като водата - гъвкави и упорити.

Малко помощ - Карта на желанията

Вече в много книги и източници от Интернет се говори за Карта на желанията. Това е голям картон, върху който са залепени снимки и картинки на желанията и мечтите. Дали желанията ще се сбъднат? Опитайте. Нищо няма да загубите. Само малко време, което ще прекарате приятно. Заредете се с любими списания и снимки, спокойствие и добро настроение. Можете да използвате приятни аромати, красиви цветя, любима музика. Изрежете картинки на местата, които искате да посетите и на това, което искате да ви се случи. Бъдете креативни. Позволете си да мечтаете. Изберете само тези картинки и снимки, които наистина ви харесват и вдъхновяват. В началото може да върви малко трудно, но после неусетно ще бъдете увлечени и заредени. Според мен при изработването на карта на желанията няма строги правила. Можете да залепите картинките отляво надясно или в кръг около вашата снимка. Направете всичко така както го усещате. Единственото правило е да се чувствате заредени с вдъхновение и позитивизъм, за да заредите и желанията си. Успех!

Мисис "Дама на годината" 2018

На 23 март 2018 г  в бална зала „Монтесито“ бяха раздадени за десети пореден път годишните награди  „Мисис Дама на годината“  2018. Собственик  и продуцент  на  наградите  и организатор на церемонията  са  агенция „Феймъс“ и “Mrs. Universe Ltd.” в лицето на  Меги Савова.

Това не е поредният конкурс за красота, не е състезание. Идеята на наградите е да бъдат намерени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него.

Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили, а не известни като „половинката на някой“. Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места.


misis-dama-2018-cinderella-4

Водеща на събитието беше тв водещата Нели Пандилова.

Над 120 дами бяха кандидатките за разпределение в 27 категории, но от тях журито реши да награди само 9. Това са:


Категория "Информационни технологии"

В категорията "Информационни технологии" статуетката получи Анелия Костадинова - управител и собственик на „Компютър 2000”. Фирмата предлага софтуер за защита на личните данни. Отскоро фирмата е вносител на най-добрите масажни столове в света.  Компютър 2000 предлага и монтира едни от най-добрите камери за видеонаблюдение, както и решение за информационна сигурност. Наградата връчи Евелина Макрис.

Категория "Здраве и диагностика"

В категорията "Здраве и диагностика" наградата получи Кремена Месечкова - един от учредителите на генетична медико-диагностична лаборатория Геника, част от Геномен център България АД. Генетична лаборатория Геника е център за диагностика, профилактика и контрол на лечението на над 120 редки генетични болести и генетични предразположения в България. Наградата връчи Сарнела Гечева.

Категория "Успешен бизнес"

Статуетката получи Яна Средкова - мениджър на развлекателния център „Play Park". Тя ръководи екип от над 40 човека. Play Park е и единственият детски център, който си партнира с UNICEF. Политиката на комплекса излиза от рамките на обикновеното, като осъществява кампании, насърчаващи четенето, благотворителността и положителния личен пример.  Наградата връчи Севдалина Дянкова.

Категория "Красота и здраве"

В категорията "Красота и здраве" наградата получи Дима Атанасова - рекламно лице и маркетинг мениджър на ПРОДЕРМА ООД. ПроДерма ООД е създадена в Обединените Арабски Емирства през 2002 г. с център за обучение в Дубай. Цялостната грижа за кожата е това, на което компанията се е посветила представяйки само едни от най-добрите, световно известни лаборатории. Наградата връчи Невена Мирчева

Категория "Здраве - успешен мениджмънт"

В категорията "Здраве - успешен мениджмънт" наградата получи Мерлин Хасанова представител на болница Гювен Анкара за България. Болница Гювен е многопрофилна болница  създадена през 1973 година в Анкара и е първата и единствена частна болница в Турция, която работи  вече 45 години без прекъсване. Наградата връчи д-р Веси Бельова.

Категория "Чуждестранен партньор"

В категорията "Чуждестранен партньор" статуетката получи Елена Крумхолц – д-р дерматолог, член на дамски бизнес клуб в Швейцария. Има офиси в Цюрих, Франкфурт, Москва, Монако, Ница и Дубай. Наградата връчи Дони Чачова.

Категория "Социален проект"

В категорията „Социален проект“ наградата беше присъдена на предаването „Бригада нов дом" по BTV с водеща Мария Силвестър.  Това предаване е един от най-добрите социални проекти реализирани в национален ефир. Наградата връчи Иван Рупчин.

Категория "Лоялен партньор"

В категорията "Лоялен партньор" статуетката получи Боби Чолакова от BIG1.bg. Наградата връчи Пепа Попова-Канева.

Категория "Благотворителност"

В категория "Благотворителност" статуетката беше връчена на Гергана Ташкова - управляващ съдружник и производствен директор на „Марс Амор" - българският производител на бронежилетки. Наградата връчи Милена Шаркова.

Категория "Мистър на годината"

Статуетката получи Атанасиос Сотириадис – магистър фармацевт, основател на ‘PREMIUM HEALTH PRODUCTS Ltd Bulgaria. Фирмата предлага лайфстайл медицинска козметика и хранителни добавки, натурални с хипоалергични съставки, изработени и произведени от подбрани гръцки производители. Първите продукти на нашия пазар и по света с прозрачни етикети Брайл на български език. "Не е маркетинг а КАУЗА! Слепите хора НЕ са болни. Те са нашите приятели, съседи, родители, нашите деца!" Наградата връчи Елица Стойчева.

Снимки: Хайлайф

Вижте повече в Cinderella.bg: https://cinderella.bg/lifestile/na-party/misis-dama-2018

[spacer height="440px"]

Хороскоп на цветята - II част

Древните викинги са се доверявали на лечебните сили на билките и са вярвали, че всяко цвете носи свои качества, които предава на човека. Най-популярен от скандинавските хороскопи е шведският - състои се от 36 зодиакални знака с име на цвете. В предишния брой ви представихме първите зодиакални знаци. Вижте останалите и открийте вашето цвете.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/vodna-lilia-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
vodna-lilia-compressor

Водна лилия

(1-10 юли)

Водната лилия е интересно съчетание от идеализъм и материализъм, но е искрена, състрадателна, държи на приятелствата, които винаги са трайни и до края на живота. Знакът е артистичен, практичен, добър в изкуствата. Сред най-ценните му качества са търпението, упорството и постоянството, с които преследва поставените цели. Добра връзка с Тубероза, Циния, Люляк и Теменужка.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/temenuga-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
temenuga-compressor

Теменужка

(11-20 юли)

Великодушни, благоразположени, почтени и щедри. Преследват идеалите си, дори това да им носи разочарование. Запазват смелостта и вярата си, като амбициозно вървят напред, без да се интересуват от препятствията. Дори когато са в сянка, те привличат вниманието. Теменужките са спокоен и уравновесен знак, с тях всеки може да се разбере. Добра връзка с Жасмин, Нарцис, Маргаритка.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/shipka-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
shipka-compressor

Шипка

(21-31 юли)

Реализъм, добросърдечие и амбиции са отличителните качества на Шипката. Тя е чудесно съчетание от красота и полезност. Изисква ред и изпълнение на обещанията от другите. Отстъпчива е само на пръв поглед, всъщност тя е волева и се стреми към власт. Притежава истински откривателски дух, предпочита комуникацията с интересни и ексцентрични хора. Добра връзка с Жасмин и Лале.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/sunflower-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
sunflower-compressor

Слънчоглед

(1-10 август)

Слънчогледът се слави със своите темперамент, откритост и галантност. Той е дисциплиниран, издръжлив и устремен към успеха. Има вродена потребност от признание и възхищение, само тогава може да разкрие способностите си. Въпреки това разчита преди всичко на себе си. Понякога е нервен, уязвим и притеснителен, но рядко избухлив. Добра връзка с Хортензия, Гербер и Азалия.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/rose-compressor2.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
rose-compressor2

Роза

(11-20 август)

Привлекателни, лъчезарни, осъзнаващи достойнствата и слабостите си. Такива са Розите. И в същото време - решителни и прями. Ако имат професия, свързана с обществени изяви, те умеят да се налагат. Родените под този знак са ведри и забавни, понякога суетни, с високи цели и амбиции. Понякога обаче търпят разочарования, най-често заради непостигнати идеали. Добра връзка с Гардения и Бял имел.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/gardenja-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
gardenja-compressor

Гардения

(21-31 август)

Гардениите са емоционални, чувствителни, благородни, търсещи ред и съвършенство. Понякога са доверчиви и откровени до липса на дипломатичност, а високите им изисквания към околните могат да им създадат врагове. При тях чувствата доминират над разума, а емоциите ги карат да надценяват приятелите си и да подценяват зложелателите. Добра връзка с Орхидея, Лютиче и Фрезия.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/karamfil-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
karamfil-compressor

Карамфил

(1-10 септември)

Карамфилите са добри и отговорни хора. Намират труда за естествен и не ги плаши усилната работа. Но обичат и удоволствията, дори понякога губят мярата. Въпреки това са доста земни като схващания и мислене, не им е проблем да приемат реалностите. Макар да изглеждат малко хаотични, всъщност са подчинени на изряден ред вътре в себе си. Добра връзка с Глухарче, Здравец и Фрезия.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/zdravec-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
zdravec-compressor

Здравец

(11-20 септември)

Здравецът е отворен, решителен, напорист и амбициозен, но в същото време зад нервността си крие ведър характер. С него се работи лесно, заради силно развитото му чувство за дълг и отговорност. Запазва здравия си разсъдък, не робува на чувства. Провокиран е готов да отстоява позициите, в които вярва, с всички възможни средства. Добра връзка с Карамфил, Божур и Амарилис.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/imel-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
imel-compressor

Бял имел

(21-30 септември)

Представителите на знака са емоционални, с усет към красивото и към изкуството, енергични, с добър интелект и силен магнетизъм. Изпълнени са с ентусиазъм и идеи, и не търпят еднообразието и монотонността. Имат високи идеали и са готови да отстояват разбиранията си. Разгневят ли се обаче, може да загубят мярката и да отмъщават жестоко. Добра връзка с Маргаритка, Шипка и Перуника.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/camellia-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
camellia-compressor

Камелия

(1-10 октомври)

Камелиите са ентусиазирани, безкрайни оптимисти и готови да заредят околните с енергията си. Обичат независимостта си и собствения си душевен комфорт. Те са разумни, грижат се за сигурността и спокойствието си, но без да се лишават от интензивен емоционален живот. Постоянни са във взаимоотношенията си с другите. Добра връзка с Мимоза, Маргаритка и Теменужка.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/lilac-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
lilac-compressor

Люляк

(11-20 октомври)

Родените под този знак са умни, вълнуващи се, решителни хора. Те имат приятен и либерален характер, енергични са и със състезателен дух. От тях излизат добри водачи, надарени са с големи психологически способности, човек може да им се довери и да чака честно и справедливо отношение. Умеят да провокират добрите качества у околните. Добра връзка с Гладиола и Водна лилия.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/frezia-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
frezia-compressor

Фрезия

(21-30 октомври)

Фрезиите са много чувствителни, но в същото време позитивни и не се задълбават в притесненията си. По правило бавно вземат решения освен в случаите, когато внезапно се задейства изключителната им интуиция. Тогава действат направо. Те са контактни и отворени, добронамерени и убедени, че у всеки има поне зрънце доброта. Верни приятели. Добра връзка с Маргаритка, Гардения, Момина сълза.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/orchid-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
orchid-compressor

Орхидея

(1-10 ноември)

Стъпка по стъпка, ден след ден Орхидеите ревностно преследват целите си. И така милиметър по милиметър могат да изкачат и най-високите върхове. В същото време може никой да не е разбрал колко амбициозни са, а и че въобще са тръгнали към “планината”. Те са загадъчни, но чувствителни и емоционални, което ги кара да са малко резки в личния живот. Добра връзка с Гадения, Паричка, Слънчоглед.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/bogur-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
bogur-compressor

Божур

(11-20 ноември)

Божурите са магнетични, дръзки, справедливи, но импулсивни и в същото време много прикрити и срамежливи. Те са постоянен източник на идеи, които в повечето случаи са почти гениални и им е нужно много малко, за да ги претворят на дело. Любовта им е ревнива, защото верността и силните чувства са неизменна част от същността им. Добра връзка с Маргаритка, Лотос и Здравец.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/gladiola-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
gladiola-compressor

Гладиола

(21-30 ноември)

Практични, работливи и упорити са характерните качества за Гладиолата. Тя съчетава вкуса към мистерията и свръхестественото с невероятната си житейска мъдрост и опит. Родените под този знак са страстни, артистични и емоционални хора. Личният им живот обърква партньорите им, а често и самите тях. Но те никога не се отказват от целите си. Добра връзка с Шипка и Хортензия.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/gluharche-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
gluharche-compressor

Глухарче

(1-10 декември)

Родените под този знак са сериозни и отговорни хора, които премислят по няколко пъти решенията си, но въпреки това често грешат. Проблемът е, че въпреки вътрешните си убеждения, накрая стигат до изводи, продиктувани от емоциите им. Въпреки това приемат реалностите и определено на тях може да се разчита, че ще изпълнят ангажиментите си. Добра връзка с Люляк и Хортензия.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/lotus-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
lotus-compressor

Лотус

(11-20 декември)

Общителни, лоялни, аналитични и ученолюбиви са родените под знака на Лотоса. Те са приспособими към всяка обстановка, умеят да се възползват от ситуациите. Умеят да се подчиняват, ако това ще им донесе придобивки в бъдеще, но и да отстояват позициите си, доверявайки се на почти божествените си прозрения за изхода от дадена ситуация. Добра връзка с Перуника, Гергина, Паричка.


Warning: file_get_contents(https://cinderella-12-2016.cinderella.bg/wp-content/uploads/2017/01/edelvais-compressor.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/lifeandt/public_html/Cinderella-12-2016/wp-includes/class-wp-image-editor-imagick.php on line 156
edelvais-compressor

Еделвайс

(21-31 декември)

Неземно съчетание от оптимизъм и реализъм, което им носи печалби, бърз ум и интуитивност, които им осигуряват успех в живота. Така могат да бъдат характеризирани Еделвайсите. Те умеят да се възползват дори от собствените си слабости, превръщайки дефектите в ефекти. Твърде независими са, което отблъсква околните, но може да ги укроти пламенната любов. Добра връзка с Нарцис.

Вижте повече в Cinderella.bg: https://cinderella.bg/interesno/za-teb/horoskop-cvetia

Scroll to Top