Kojata-prez-godinite2

Списание Cinderella брой 11/2018

Твоята козметика

Каква козметика трябва да присъства на тоалетката на една жена? Твоята козметика за лице трябва да включва продукти от 3 важни групи: козметика за почистване на лицето, козметика за подхранване и декоративна козметика. Естествено, че само това не е достатъчно... Нашето лице отразява състоянието на целия организъм и кожата трябва да се храни отвътре и отвън!

Почистване

Едно от златните правила за красиво лице гласи: поддържайте кожата на лицето си чиста. За сияйна и красива кожа е много важно да не пренебрегвате този етап. Ежедневното почистване на лицето е задължително! Козметични продукти, които ще ви помогнат в това са: тоалетно мляко, почистващи лосиони и гелове, тоалетна вода, розова вода, почистващи маски и пилинг маски.

Овлажняване и подхранване

Изключително важно за кожата е да получава ежедневно ценни хранителни и овлажняващи вещества, за да блести по-ярка и красива и да се справя със стреса на околната среда. Запазете по-дълго младостта и жизнеността на кожата си с подходящи кремове и маски, подбрани според типа кожа и годините ви.

Гримиране

Всяка съвременна жена има на тоалетката си декоративна козметика. Някои използват само червило или фон дьо тен, други държат на спирала. Каквито и да са вашите предпочитания в гримирането, овладейте магията на грима. Изберете подходящи за вас червило, спирала и молив за очи, фон дьо тен, пудра и др.

8 часова диета

Как да загубите излишните килограми без глад?

Отговор ни дават авторите на книгата "8 часова диета: Виж как килограмите изчезват, без да следиш какво ядеш". Дейвид Зинченко и Питър Мур обещават, че ако спазвате правилата на диетата, ще имате ефект без да изпитвате глад и без да следите калориите, които поемате.

8 часовият режим на хранене се базира на научни изследвания, които са установили, че в продължение на 16 часа човешкото тяло трябва да е в почивка без да се използва енергия за храносмилане.

Базирайки се на това, авторите предлагат да се храним в интервал от 8 часа, а в останалите 16 часа от денонощието тялото ни да може да почива.

Този режим на хранене и почивка дава на организма ни достатъчно време да преработи приетата храна. Според проучванията, този начин на хранене намалява риска от сърдечни заболявания, диабет и рак.

Основни правила на диетата

1. Хранете се в интервал от 8 часа в денонощието. Можете да изберете подходящ за вас интервал от време. Препоръчителни са часовете между 9 и 17 часа или 8 и 16 часа. Приемайте всички необходими калории за деня в избрания 8-часов интервал от време.

2. Не преяждайте! В тази диета няма забранени храни, но е забранено преяждането. В избрания интервал от време, можете да ядете колкото ви е необходимо без да прекалявайте с количествата.

3. Няма забранени храни, но е препоръчително да приемате повече здравословни храни - плодове, зеленчуци, месо. Алкохол и сладки неща не са забранени, но ги ограничете!

4. Авторите препоръчват 8-минутна тренировка всеки ден.

5. След събуждането си, изпийте чаша чай или кафе и продължете със стабилна закуска.

12 мерки срещу умора и стрес

Победете умората и стреса и си върнете баланса и радостта в живота

Дългите летни дни, които ни зареждаха с енергия и радост си отидоха и дойде есента. Времето е все още приятно, но есенните дни понякога са мрачни, а това провокира сънливост и умора. Все по-трудно ставаме сутрин от леглото, а през деня все по-често имаме нужда от почивка.

Как да преборим умората и стреса и да върнем радостта в живота си?

1. Пийте вода

Възможно е вашето неразположение и умора да се дължат на обезводняване. Пийте достатъчно чиста вода през деня. Прочетете повече по темата в Тялото жадува за вода.

2. Хранете се здравословно

Храната често определя начина, по който се чувстваме. Ако сте уморени изпийте пресен фреш от цитруси или заменете хамбургера с прясна салата. Дори само промяната на хранителния ви режим, може да промени изцяло вашето настроение и жизненост.

3. Пълноценен сън

Пълноценният сън е една от най-важните мерки срещу умората и стреса. Няма как да се чувствате бодри и жизнени на сутринта, ако не сте се наспали добре. Хората се нуждаят от пълноценен сън около 6-8 часа в денонощието, като нуждата за всеки човек е индивидуална. Установете от колко сън се нуждаете и спете достатъчно.

4. Движете се

Победете умората и стреса с движение. Ако чувствате силна умора в началото, започнете с дихателни упражнения и леко разтягане. Спрете да използвате асансьор. Ходете пеша до работа. Разхождайте се. Постепенно преминете към редовни упражнения или танци. Те ще ви зареждат и балансират и постепенно ще победите умората.

5. Релаксирайте

Често пред деня се отпускайте и релаксирайте. За някой това може да е разходка сред природата, за друг - вана с ароматна пяна.

6. Какво ви прави щастливи

Напишете списък с неща, които ви носят радост и подобряват настроението ви. Стремете се всеки ден да си доставяте малки радости.

7. Срещайте се с приятели и близки

Ако често се чувствате уморени, можете да си върнете радостта и баланса в живота с помощта на вашите близки и приятели. Излизайте от дома си, бъдете общителни и активни.

8. Посетете лекар

Възможно е умората да се дължи на заболяване, вирус или простуда. В тези случаи е необходимо да посетите лекар, който ще ви прегледа и ще ви назначи подходящото лечение.

9. Бъдете положителни

Една от мерките срещу умората и стреса е да бъдете положителни. Винаги когато се сетите през деня се усмихвайте. Търсете положителното във всяка ситуация. Когато имате проблеми - не зацикляйте на тях. Това ще ви донесе умора и раздразнителност.

10. Имайте цели и план

Върнете си енергията и баланса в живота като набележите своите цели и план за постигането им. Ако целите ви са достатъчно важни за вас, те ще са в състояние да ви заредят. Сутрин много по-лесно ще скачате от леглото, ако има за какво да го правите.

11. Цикъл работа - почивка

Понякога умората се дължи на това, че не спазвате цикъла работа - почивка. Редувайте работата с почивка. Ако прекалите с някое от тях, рискувате да загубите баланса.

12. Медитирайте

Върнете си баланса в живота и победете умората като отделяте малко време за себе си всеки ден. Използвайте го за медитация, визуализация или дихателни упражнения.

Лунната диета през ноември

Как да свалите килограми от теглото си, като се съобразявате с лунните фази? Вижте как...

 

Целта на лунната диета е да свалите килограми, като пречистите организма си от натрупаните токсини и задържаните течности. Лунната диета не е дълга - тя се спазва само един или няколко дни в месеца. Характерно за нея е, че се съобразява с лунните фази за конкретния месец. Очаква се да свалите между 1 и 3 кг. за 24 часа. Лунната диета може да видите в  KakDaOtslabna.info, а по-долу вижте лунните фази за месеца.

Кога да започнем Лунната диета?

Лунната диета се спазва в продължение на 24 часа от момента на навлизане на Луната в определена фаза - Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние и Последна четвърт. Планирайте лунна диета за месеца, според лунния календар. (Лунен календар за всички месеци на 2018 година ще намерите в www.cinderella.bg). Вижте по-долу деня и часа, в който започват фазите на Луната за този месец.

Ноември 2018

7 ноември 2018 - 18:03:14 ч. - Новолуние

15 ноември 2018 - 16:55:32 ч. - Първа четвърт

23 ноември 2018 - 07:40:22 ч. - Пълнолуние

30 ноември 2018 - 02:20:01 ч. - Последна четвърт

Прочетете преди да започнете!

Лунната диета помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и задържаните течности. Тя не е продължителна и не е тежка за организма. Ако нямате здравословни проблеми, лунната диета не може да ви навреди, но въпреки това, е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на всяка диета. Несъвместими с всяка диета са пиенето на алкохол и газирани напитки и пушенето!

Sofia Open Dance festival 2018

Звезден спектакъл на изкуството на балните танци

На 27 октомври 2018 в зала E.F.E на хотел "Маринела", се проведе фестивал на балните танци - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2018.

Благодарение на MARS ARMOR и семейство Ташкови, с подкрепата на Victoria Group и Първа инвестиционна банка - Fibank, се проведе фестивал на балните танци на световно ниво.

През изминалият уикенд, зала E.F.E. на хотел „Маринела“, се превърна в блестяща бална зала, в която танцуваха майсторски двойки по състезателни и бални танци от 12 държави - Англия, Германия,Франция, Италия, Русия, Украйна, Румъния, Гърция, Кипър, Израел, Полша и България.

Те се състезаваха за спечелването на шампионските звания в латино-американските и стандартните танци на четвъртото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2018, организиран от БПТА. В състезанията взеха участие над 200 танцови двойки.

44954298_10155624229520843_4332681824732971008_o
44951151_10155625327205843_2318168629050343424_o
LIFE-AND-TRAVEL-SOFIA-OPEN-DANCE-FESTIVAL-2018

За първи път в България официални гости на фестивала бяха световните суперзвезди на латиноамериканските танци – Джоана Люнис и Майкъл Малитовски, Англия - световни шампиони за професионалисти. Специалното им изпълнение в шоу програмата вдигна всички в залата на крака с бурни аплодисменти.

Всички участници във фестивала получиха сребърни гривни за късмет от магазини за бижута SSG, подаръци от : подъръчни комплекти Kadiffe от фирма МАГАМА, шоколадови статуетки от Сладкарници ТЕА, козметични продекти от РЕФАН, а призьорите в категориите – уникални сребърни бижута от SSG и луксозни шалове от Jermandre Luxury Scarves.

Резултатите от главните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана от неговия Генерален Секретар – г-н Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти.

В ЛАТ своята четвърта поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание, шампионите на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света, Блекпулския танцов фестивал – Петър Даскалов – Зия Джейм (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин.

В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път от Англия – Glen Richard Boyce - Caroly Janes, които са и тазгодишните финалисти в световния Блекпулски фестивал при младежите до 21 години.

 

КЛАСАЦИЯ СВЕТОВНА КУПА ПО ЛАТИНО-АМЕРИКАНСКИ ТАНЦИ ФИНАЛ WDC AL WORLD CUP CHAMPIONSHIP (Латино-американски танци)

1. Petar Daskalov - Zia James (ENGLAND) 2. Zugan Oleg - Mazulevich Elizaveta (UKRAINE) 3. Jason Cicard - Regina Klyaynfelder (FRANCE) 4. Glen Richard Boyce - Caroly Janes (ENGLAND) 5. Wiercioch Mateusz - Magdalena Bandelewicz (POLAND) 6. Andreas Ioannou - Martha Birli (GREECE)

 

ФИНАЛ WDC AL SOFIA OPEN BALLROOM CHAMPIONSHIP (Стандартни танци)

1. Glen Richard Boyce - Caroly Janes (ENGLAND) 2. Maxym Savytsky - Polina Ryabovil (UKRAINE) 3. Hristo Hristov - Pavlina Tsoncheva (BULGARIA) 4. Viktor Dimitrov - Sofia Petkova (BULGARIA) 5. Daniel Andreev - Zara Nikolova (BULGARIA) 6. Wolfgang Jammer - Sandra Baccaro (GERMANY)

Най-добре представилите се българи в това престижно състезание бяха танцовите двойки: Lyubomir Yakimov - Valentina Markova (BULGARIA) и Vasil Pavlov - Tanya Baltova (BULGARIA), класирали се на 10-то и 11-то място. Броят на участвалите във фестивала български двойки също достигна рекорд – над 50 танцови двойки от над 10 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др.

 

Фестивалната програма завърши с Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха председателя на съдийската комисия на фестивала и Ген. секретар на Световния Танцов Съвет - г-н Ханес Емрих, както и световните шампиони за професионалисти – Джоана Люнис и Майкъл Малитовски, съдиите Барбара Маккол – Стопфорд и Маурицио Весково.

Снимки: Хайлайф

Напълни се с енергия

Всеки от нас има различно ниво на енергия. Различно е нивото на енергия и в различните периоди от живота ни. Понякога сме заредени и силни, друг път усещаме умора.

Определете от каква енергия се нуждаете

Енергията, с която разполагаме е физическа, емоционална, интелектуална и духовна. Всяка от тях има различно проявление в живота ни, усещаме я по различен начин и я възстановяваме чрез различни способи.

За начало е необходимо да определите с каква енергия искате да се заредите.

Физическа енергия

Високото ниво на физическа енергия е гаранция за добрата ни физическа форма, здраве и дълголетие, както и за активен начин на живот.

Прегледайте предложените способи за възстановяване на физическата енергия. Понякога дори прилагането само на един или два от тях може значително да промени енергийните ви нива.

Как да възстановите физическата си енергия

1. Сън

Сънят е един от най-важните способи за зареждането ни с физическа енергия. Всеки човек се нуждае от различно количество сън. Прието е, че средната продължителност на съня е около 8 часа.

2. Почивка в леглото или на дивана

Понякога се нуждаете просто да полежите на дивана. Разбира се, не трябва да го прилагате всяка вечер или по цяла вечер. В този случай по-скоро можете да изразходите, а не да си набавите физическа енергия.

3. Разходка

Разходката е прекрасен и безплатен способ за зареждане с физическа енергия за хора от всички възрасти и различна спортна подготовка. За по-активните типове е препоръчително леко бягане.

4. Сутрешни упражнения

Сутрешните упражнения активират организма, зареждат с бодрост и помагат за раздвижване на ставите. Много полезно е протягането в леглото.

5. Спорт и танци

Изберете спорт, който харесвате и започнете да практикувате редовно - 2-3 пъти седмично. Можете да изберете колективен спорт или просто да тренирате във фитнес зала. Редовните тренировки неусетно ще повишат нивото на физическата ви енергия.

Ако не ви привлича спортуването, а обичате да танцувате, се запишете и танцувайте - латино танци, хора, танго и т.н. Този способ ще ви напълни с енергия.

6. Вода

Нивото на жизнената ви енергия до голяма степен зависи от това, колко вода пиете. Определете оптималното количество вода, което трябва да приемате за деня и не допускайте обезводняване - Тялото жадува за вода. Обезводняването на организма води до намаляване на физическата ви енергия.

7. Здравословна храна

Всеки ден приемайте здравословна, сурова храна, пълна с витамини и микроелементи. Нашият организъм се нуждае от тези полезни вещества, за да може да функционира правилно.

8. Витамини

Освен приемането на здравословна храна, понякога е необходим и допълнителен прием на витамини и микроелементи. Много често дори само приемане на витамин С значително ще промени вашата жизненост и активност.

9. Грижа за кожата

Нашата кожа е нашата бариера, която ни защитава от околната среда. Към грижата за кожата, като способ за поддържане на високо ниво на енергия, жизненост и здраве се включват различни процедури: контрасни душове, СПА процедури, масажи.

10. Почивка на море или планина

Когато наистина имате нужда да възстановите силите и енергията си, заминете на почивка - на море, планина, язовир, гора. Пълноценната почивка сред природата ще насити организма ви с кислород и енергия. Ще се върнете обновени и със запълнени запаси от енергия.

В следващия брой очаквайте способи за емоционално зареждане.

20 години Мисис България 

Избраха носителките на титлата Мисис България 2018

За 20-та поредна година на 26 октомври 2018, в „Сити Марк Арт Център“ гр. София, бяха избрани новите носителки на най- престижната титла за омъжени дами „Мисис България 2018”.

Повече от 500 бяха кандидатките за короните на предварителния кастинг, а специална комисия определи 20-те финалистки, които се бориха за титлата „Мисис България 2018". За втори път бяха избрани и техни подгласнички, които ще представят страната ни на международни конкурси.

По традиция журито бе съставено от носителки на тази титла през годините.

Тази година конкурса подкрепи “Асоциация за талантливи деца” в лицето на Богдана Желявска и актьора Ники Сотиров.

В първи тур финалистките излязоха със своите съпрузи и семейства, които разказаха за тях.

В третия тур по традиция участничките дефилираха с официалните тоалети.

Гостите получиха като комплимент чаша вино от Better Half и вкусни хапки от ресторант Ив и Тополите, както и води Бачково.

По традиция всички участнички получиха подаръци от Refan, Velmar, Dary travel, процедури от ProDerma, Tonino Lamborghini, Alex fashion, boutique Via Roma 7, бутик Резерве, бижутата на Maria Yoncheva, Premium Health Products, Boom swimwear, Bridal  Fashion, 1 Meter Chocolate.

За грима и прическите на участничките се погрижи екипът на Code beauty. Украсата  в залата бе дело на Raro Agency wedding.

Освен прекрасните изпълнения на талантливите деца от Асоциацията, гостите в залата имаха възможността да чуят световноизвестния тенор Джузепе Камбоне, подарък за юбилея от генералния спонсор на Мис Италия Мишеле Райноне.

7-етажната торта за юбилея беше дело на Mladman Cakes.

Водещи на събитието бяха носителките на титлата Мисис България Маги Сидерова и Мариана Маринова.

LIFE-AND-TRAVEL-MISIS-BG 2018-2
44830475_546844699092989_3319131295916752896_n
44886016_278423749448637_1623173483821268992_n
44855379_339598176800677_1607568574849744896_n

Сребърни медалистки

Мисис България Worldwide 2018 – Лидия Янева - на 36 год., живее в гр. София, има 1 син, магистър по право, по професия е юрисконсулт, занимава се с аеробика, най-важното нещо за нея е семейството;

Мисис България Top of the World 2018 – София Паскалева - на 38 год., живее в гр. София, има син и дъщеря, управител е на студио за красота, обича спорта и да пътува, била е предизвикана да участва в конкурса от своите деца, девиз: „Няма невъзможни неща. Всичко се постига с воля и постоянство“;

Мисис България Transcontinental 2018 – Полина Паньова-Билик - на 30 год., живее в гр. Карнобат, има 2-ма сина, по професия е лекар – ендокринолог, обича да рисува и да пее, участва, защото носи каузата на конкурса в себе си, девиз: „Цели се в луната, дори и да не уцелиш, ще уцелиш една звезда“;

Мисис България Universal 2018 – Ивета Костадинова - на 32 год., живее в гр. София, има 2-ма сина, професионален модел, по професия е художник, занимава се с перманентен грим, предложението за участие в конкурса всъщност е на нейният съпруг.

 

Носителки на титлата Мисис България 2018

„Mrs Bulgaria” 2018 World – Яна Средкова - на 38 год., живее в гр. София, има 3 деца - дъщеря и двама сина, има собствен бизнес, желае да даде личен пример за човечност и доброта с популяризиране на кампаниите на конкурса, девиз: „Свят без любов – релеф от човешки останки“

“Mrs Bulgaria” 2018 Earth – Роксана Кирилова - на 35 год., живее в гр. София, има 1 син, по професия е застраховател, девиз: „От всичко най-важно е да си щастлив и няма значение дали знае целия свят или знаеш само ти“;

“Mrs Bulgaria” 2018 Europe – Станислава Андреева - на 26 год., живее в гр. Бургас, има 1 син, с две образования – право и туризъм, говори 3 езика, определя се като човек на изкуството – била е радио водеща, участвала е във вокални групи и представления, занимава се и с мода, девиз: „Напред и нагоре“

“Mrs Bulgaria” 2018 Universe – Галина Долапчиева - на 41 год., живее в Рим, има 2-ма сина, по професия е стоматолог, участва в конкурса, защото желае да подпомогне благотворителната кауза.

Кой ще празнува имен ден през ноември

8 НОЕМВРИ - АРХАНГЕЛОВДЕН

8 ноември

11 НОЕМВРИ - СВЕТИ МИНА

11 ноември

24 НОЕМВРИ - СВЕТА ЕКАТЕРИНА

24 ноември

Как ни влияе Луната през ноември?

Луната влияе не само на приливите и отливите, но и на емоционалното ни състояние, качеството на съня ни, изчистването на организма от токсини, ежемесечния цикъл на жената и т.н. Според фазите на Луната можете да планирате грижите си за косата, кожата, маникюра, дните за отслабване и разтоварване и др. Планирайте грижите за здравето и красотата си през месеца, като се съобразите с лунните фази.

palnolunie-compressor

Пълнолуние

23 ноември 2018 - 7:40 ч.

От Пълнолунието до Новолунието Луната намалява. Оставете започването на новите неща за по-късен момент. Периодът на Намаляваща луна, особено Пълнолунието, е подходящ за разтоварване, релакс и завършване на започнатите дела.

 

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки упражнения, разходки, йога, стречинг и дихателни упражнения. Най-неблагоприятното време за медицински интервенции! По време на Пълнолуние и 2 дни преди и след него НЕ се препоръчват операции! Изчакайте този период да отмине, освен ако интервенциите са неотложни.

 

ДИЕТА - По време на Пълнолунието тялото най-лесно натрупва килограми и задържа вода. Периодът е подходящ за разтоварваща диета.

 

КРАСОТА - Идеален момент за борба с целулита. Започнете своята антицелулитна програма на Пълнолуние. Подходящо е подстригването на косата и подхранващи маски. Поглезете кожата на лицето с подхранващи маски.

namaliavashta-luna-compressor

Последна четвърт - Намаляваща Луна

30 ноември 2018 - 2:20 ч.

31 октомври 2018 - 19:41 ч.

Започналото от Пълнолунието намаляване на Луната продължава и през Последната четвърт. Отложете новите дела и завършете започнатите до Новолунието. В този период е подходящо да се отървете от старото. Почистете дома и изхвърлете ненужните вещи. Имате ли стари навици, които ви пречат? Отървете се от тях!

 

ЗДРАВЕ - Използвайте подема на енергията за лек спорт и упражнения. Това е най-благоприятният период за планиране на медицински интервенции.

 

ДИЕТА - Сега цялата Вселена Ви помага да свалите ненужните килограми 😉 Изчистете тялото си от шлаки и отрови с разтоварващ режим на хранене.

 

КРАСОТА - Тялото с лекота се освобождава от ненужните килограми и шлаки, затова посетете сауна, планирайте масажи за отслабване, за премахване на шлаките и против целулит. Периодът е подходящ за подстригване на косата. Чувствителността към болка е намалена, затова обезкосмяването ще е ефикасно и по-безболезнено. Подходящ е пилинг на кожата.

novolunie-compressor

Новолуние

7 ноември 2018 - 18:03 ч.

От Новолунието започва т.нар. Млада Луна. Смята се, че от тогава се активизират и силите на организма. Хората са по-жизнени и енергични. Желателно е всичко ново да се започва на Новолуние и на Растяща Луна.

 

ЗДРАВЕ - Подходящи са леки спортове и упражнения за раздвижване, йога, стречинг и дихателни упражнения. Периодът НЕ е препоръчителен за медицински интервенции. По възможност ги отложете за периода на намаляваща Луна.

 

ДИЕТА - Около Новолунието се отслабва най-резултатно. Пийте повече вода и сокове. Сега е периодът, в който тялото най-бързо изхвърля токсините и шлаките. Помогнете му със здравословен хранителен режим в дните около Новолуние.

 

КРАСОТА - Това е най-подходящия период за маникюр и педикюр. Почистването на лицето също е подходящо. В периода на Новолуние сетивността към болка е най-ниска. Това прави епилацията по-безболезнена и ефективна.

rastiashta-luna-compressor

Първа четвърт - Растяща Луна

15 ноември 2018 - 16:55 ч.

Луната расте след Новолунието и по време на Първа четвърт. Това време е подходящо за започване на всичко ново. Вие сте по-активни и жизнени. Използвайте своята активност за набелязване и постигане на цели. Има ли нещо което отлагате, а искате да направите. Растящата Луна ще ви помогне в новите начинания!

 

ЗДРАВЕ - Използвайте новия прилив на енергия за по-активни спортове и дейности. Масажите на тялото действат оздравително. Докато Луната расте НЕ се препоръчват медицински интервенции. При възможност ги отложете за периода на Намаляваща Луна.

 

ДИЕТА - Организмът лесно усвоява полезните вещества и лесно задържа вода. По време на Нарастваща Луна има опасност от натрупване на килограми.

 

КРАСОТА - В този период е чудесно да се погрижите за кожата си - за нейното подхранване и овлажняване. Не забравяйте устните, зоната на очите и шията. Подходящо е боядисването на косата.

Път на живота

Знаете ли какво е вашето число, което определя пътя на живота ви? Пътят на живота се изчислява от рождената дата, като резултатът се редуцира до едноцифрено число или двуцифрените 11 и 22. Вибрацията на полученото число - Вашият път на живота, определя характера Ви като цяло и основните задачи, с които сте дошли на тази Земя. Запознайте се с тълкуването на различните вибрации и споделете, доколко това е валидно за Вас.

Как да изчислите своя път на живота

Напишете рождената си дата - ден, месец и година на раждане. Съберете всички цифри. Ако сборът е двуцифрено число - го  редуцирайте до едноцифрено число. Изключение правят цифрите 11 и 22. Те не се редуцират.

Ето няколко примера:

Роден на 21.01.1987 г.   →   2+1+0+1+1+9+8+7=29   →   2+9=11   →   В този пример се получи Път на живота 11;

Роден на 1.8.2001 г.   →   1+8+2+0+0+1=12   →   1+2=3   →   В този пример се получи Път на живота 3;

Роден на 27.12.1963 г.   →   2+7+1+2+1+9+6+3=31   →   3+1=4   →   В този пример се получи Път на живота 4.

Път на живота 1

ИНДИВИДУАЛНОСТ

Ако имате път на живота 1 трябва да се научите на независимост и да вършите работата си сам. Можете да работите в сътрудничество с други хора, но не трябва да губите своята индивидуалност. Единицата Ви казва водете, контролирайте, напътствайте. Имате шанс бързо да станете независим в личен и професионален план. Намирайте нови оригинални методи и отхвърляйте ограниченията.

Път на живота 2

СДРУЖЕНИЕ

Ако имате път на живота 2 трябва да се научите да потискате собствената си индивидуалност и да следвате другите родени за водачи. Вие сте миротворец дипломат. Работете старателно и над незначителните детайли. Не търсете похвала или признателност. Печелете приятели и им бъдете верен. Постигайте своето чрез търпение и постоянство, а на със сила. Шансът ви е в  дипломацията и многото приятели.

Път на живота 3

СЕБЕИЗРАЗЯВАНЕ

С път на живота 3 се научете да изразявате себе си чрез изкуство и красота. Нека другите ви търсят заради светлината, ко­ято излъчвате. Родени сте да изпитате леката страна на живота, сред обществото. Стремете се към светски контакти и създаване на приятни мигове за другите. Вие сте душата на компанията или нейното украшение. Търсете работа, свързана с изкуство, пеене, писане и артистични изяви.

Път на живота 4

ОРГАНИЗАЦИЯ

С път на живота 4 вие трябва да бъдете хора на дълга. Това посвещение рядко включва пътешествия или разнообразие. Четворката изисква да се усъвършенствате се в работата си. Шансът ви е в дълбочината, а не в широчината. По този път макар и бавно може да постигнете много. Ще бъдете възнаграден за търпението, служенето, стабилността. Работете, където ви пратят и се за­държайте дълго на едно място.

Път на живота 5

СВОБОДА

Очаквайте чести промени, разнообразие, пътувания и приключения. Научете се да използвате правилно свободата си. Учете чужди езици, опознавайте различни класи и прослойки. Култивирайте усет за новото и прогресивното. Тренирайте изобретателността си, развивавайте личността си всестранно. Ще срещнете шанса си, но преди това се научете да се отърсвате от излишните неща и да не се застоявате на едно място. Апелът на това число е към тълпите и аудиториите.

Път на живота 6

НАГЛАСА

С път на живота 6 ще разберете какво значи отговорност. Научете се да синхронизирате вибрациите в живота си и в живота на човека, с когото сте свързани. Ще ви се наложи да се справяте със семейни проблеми и да поемете грижата за по- слабите си братя и сестри. Ще давате духовна или материална подкрепа на нуждаещите се. Не натрапвайте идеалите си на другите. Шестицата е насочена към семейството, обществото, държавата или света.

Път на живота 7

МЪДРОСТ. САМОТА

Овладейте оръжието на проницателният анализ. Работете над духа си, за да станете добър съветник или свещеник. Бъдете сам, но не самотен. Не трупайте имоти и богатства, материалните ви лишения ще бъдат компенсирани с духовни съкровища. Научете се да виждате невидимото. Ще намерите шанса си по-скоро в онова, което получавате наготово, отколкото в това , което търсите целенасочено.

Път на живота 8

СИЛА, МАТЕРИАЛНА НЕЗАВИСИМОСТ

Ако пътят на живота ви е 8 вие сте надарени със сила. Смело се впуснете в света на бизнеса и търговската дейност. Разширявайте мирогледа си, не признавайте никакви ограничения. Осмицата води към материална независимост. Заемете се с практични неща като бизнес. Изучавайте законите, който управляват движението на парите и оценете ползата от тях. Шансът ви е да живеете в комфорт и богатство.

Път на живота 9

УНИВЕРСАЛНОСТ. ЧОВЕКОЛЮБИЕ. БРАТСТВО

С път на живота 9 трябва безпределно да обичате хората. Бъдете човеколюбец и благодетел. Вие знаете, че всеки човек е цяла вселена. Привличайте всичко но не задържайте нищо за себе си. Никъде не се установявайте за дълго. С път на живота 9 светът е ваше домашно огнище. Шансът ви е да живеете сред емоционални, артистични и одухотворени хора.

Път на живота 11

ОТКРОВЕНИЕ

С път на живота 11 трябва да бъдете опора за другите, техен покро­вител, да създавате нови принципи. Изучете мистицизма и го прак­тикувайте. Доверете се на интуицията и на висшите сили, които ви ръководят. Не трупайте и не пестете. Посла­нието на 11 е да пръска светлина! Вдъхновявайте с примера си, с истината, която ви се е открила. Живейте скромно и аскетично. 11 подтиква към проповядване на словото - духовно, откривателско или артистично. Ще пожънете големи почести, ако не ги търсите.

Път на живота 22

МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ

Посланието на 22 е вселенско слу­жене и съзидание. Употребявайте силата си в духовен и идеалистичен план. Направете полезното и практичното прекрасно и възвисяващо. Поставете съзиданието и организацията на социа­лен принцип. Ще намерите призванието си в световни движения или в крупни търговски, политически институции, сфе­ри на управлението, държавничеството. Вие ще успеете да въплътите в реалността мечтата си за мир, братство и любов.